Economia 18/12/2011

La vaga de pilots d'Iberia obliga a cancel·lar una desena de vols del pont aeri Barcelona-Madrid

El sindicat de pilots Sepla informa que el seguiment de la vaga és del 100% i descarta una aturada salvatge al gener

Agències
1 min
El sindical Sepla assegura que Iberia incompleix el conveni creant una empresa en què segregarà l'activitat de curt i mitjà radi.

BarcelonaLa vaga de pilots de la companyia aèria Iberia ha provocat la cancel·lació de cinc vols Barcelona-Madrid i cinc més Madrid-Barcelona al llarg del dia. Pel que fa a les altres dues rutes que opera Iberia des del Prat -la de Sao Paulo i la de Miami- no han patit cap tipus d'alteració perquè són vols que no es fan els diumenges, segons ha informat la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ibèria ha explicat que fins a les sis de la tarda havia realitzat el 60% dels 195 vols previstos per avui, després de la cancel·lació de 91 vols i la recol·locació de 12.000 passatgers afectats a tot l'Estat en vols alternatius. L'aerolínia ha assegurat la normalitat ha estat la nota dominant durant aquesta primera jornada de vaga.

Els pilots de l'aerolínia protesten amb aquesta aturada contra la creació d'Iberia Express, una companyia de baix cost que, a partir del març, està previst que entri en funcionament. Per expressar el seu rebuig, van acordar fa 11 dies fer una aturada avui, diumenge, i també el pròxim 29 de desembre.

Denuncien que la creació de la nova filial de baix cost és il·legal i que pot fer que desapareguin cinc mil llocs de treball. La direcció, en canvi, assegura que l'operació és clau per garantir la solvència d'Iberia. El sindicat de pilots Sepla diu que han escollit aquestes dates per no perjudicar ni els usuaris ni la indústria turística. En declaracions als mitjans aquest matí, Sepla ha informat que el seguiment de la primera jornada de vaga ha estat del 100% i ha negat que el sindicat s'estigui plantejant una aturada salvatge al gener.

stats