Publicitat
Publicitat

L'Íbex perd un 1,6%, afectat per la pressió dels mercats sobre Espanya

Les tensions dels mercats s'estenen per Europa i arrosseguen els principals índexs als números vermells. La prima de risc espanyola segueix disparada a 457 punts

La borsa espanyola ha retrocedit un 1,61% aquest dimarts i ha perdut els 8.300 punts en una jornada en què la crisi del deute ha provocat fortes tensions i ha castigat especialment Espanya. En el que va d'any, l'Íbex ha perdut un 16,45%.

Els dubtes sobre Europa han arrossegat a les pèrdues els principals índexs europeus. A París, el CAC-40 ha caigut un 1,92%, mentre que la borsa de Milà ha tancat amb pèrdues de l'1,08%. A Frankfurt el descens ha sigut del 0,87%, mentre que Londres va tancar pràcticament pla amb un retrocés del 0,03%.


La pressió del mercat ha provocat que l'emissió de deute espanyol a través de lletres a 12 i 18 mesos s'hagi col·locat a un interès superior al 5%, el més alt des del 1997.

La prima de risc (que mesura el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a deu anys) també ha marcat el rècord històric, i s'ha disparat per sobre dels 450 punts.


Més continguts de