EMPRESES
Economia 15/12/2010

Ikea preveu obrir botiga a Tarragona abans de 2015

La multinacional sueca, que ha descartat Reus, avança que el nou establiment generarà entre 300 i 400 llocs de treball

Efe
1 min
Ikea amplia la seva presència a Catalunya

BarcelonaIkea té l'objectiu d'inaugurar abans de 2015 una de les seves botigues al terme municipal de Tarragona, un enclavament que la companyia considera "estratègic" en el marc del seu procés d'expansió. El portaveu de la multinacional sueca en matèria d'expansió, Rodrigo Sánchez, ha confirmat que la multinacional busca un solar d'uns 30.000 metres quadrats, ben comunicat i amb una destacada visibilitat, per instal·lar-se al municipi de Tarragona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Encara que hem valorat altres alternatives, el projecte s'ha centralitzat en el terme de Tarragona", ha dit Sánchez, descartant d'aquesta manera opcions com el municipi de Reus, l'ajuntament del qual pugnava per aconseguir que Ikea s'instal·lés en aquesta localitat després de perdre la batalla per El Corte Inglés, que va acabar optant per Tarragona.

L'objectiu de la multinacional és inaugurar la botiga abans de 2015, ja que el projecte s'inscriu en el pla d'expansió de la companyia per al període 2010-2015. Malgrat no disposar de dades concretes, el portaveu d'Ikea ha assenyalat que el projecte comportaria la inversió d'uns 60 milions d'euros i generaria entre 300 i 400 llocs de treball. A més, es crearien mig miler d'ocupacions durant el procés de construcció de les instal·lacions.

stats