Economia 20/09/2011

Imputen el sindicat de controladors per organitzar el caos aeroportuari del desembre

Uns 400 controladors aeris van abandonar el seu lloc de treball de manera injustificada

Efe
1 min

MadridLa jutge que investiga el suposat abandonament de lloc de treball per part de diversos controladors aeris el passat mes de desembre ha acordat citar com a imputats a tots els membres de la junta directiva de la Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA). Fonts jurídiques han explicat que la titular del jutjat d'instrucció número 3 de Madrid, María del Sagrario Herrero, ha acceptat la petició feta per l'Agrupació de Demandants Afectats pel Tancament de l'Espai Aeri.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Luis Vericat, lletrat d'aquesta associació, destaca que es tracta d'"una molt bona notícia" perquè confirma el que han denunciat des del principi, és a dir, que al seu entendre tot va ser "un pla pensat i organitzat pels dirigents del sindicat".

USCA va convocar als seus afiliats la nit del 2 de desembre mitjançant missatges de SMS per a diferents assemblees que es van celebrar el matí del 3 de desembre, poques hores abans que més de 400 controladors de tot l'estat abandonessin injustificadament seu lloc de treball, ha ressaltat Vericat. "Les declaracions dels dirigents d'USCA aclariran què va passar els dies 3 i 4 de desembre", ha afegit el lletrat, que creu que fins ara estaven només imputats els controladors que havien secundat l'abandonament massiu però no els que l'havien planificat.

El president d'USCA, Camilo Cela, ja va declarar el juliol, primer com a controlador i després com a líder sindical, va al·legar aleshores que la seva absència en el lloc de treball aquests dies estava justificada perquè comptava amb una dispensa sindical, segons altres fonts jurídiques.

No obstant això, per l'Agrupació de Demandants el líder sindical tenia previst treballar com a controlador el matí del 3 de desembre i es va demanar aquell mateix matí un permís pel seu càrrec.

stats