Publicitat
Publicitat

Inditex guanya 1.302 milions d'euros entre febrer i octubre, un 10% més

Segons l'empresa, els resultats demostren que Inditex continua amb la seva expansió "global, multiconcepte i multicanal"

El grup tèxtil espanyol Inditex, propietària de Zara, ha aconseguit un benefici net de 1.302 milions d'euros en els nou primers mesos del seu any fiscal, el 10% més que en el mateix període de l'exercici anterior, amb unes vendes que han crescut en la mateixa proporció i han sumat 9.709 milions d'euros.

A tipus de canvi constant, les vendes han repuntat l'11%, ha informat aquest dilluns la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El resultat brut operatiu ha crescut el 8% i s'ha situat en 2.217 milions d'euros, afegeix Inditex, que destaca el seu "estricte control" de despeses operatives, que han pujat un 10% a causa, principalment, a l'obertura de noves botigues durant aquest 2011.

Inditex en expansió

Segons la mateixa font, els resultats dels nou primers mesos de l'exercici fiscal 2011 (de febrer a octubre) mostren que Inditex continua amb la seva expansió "global, multiconcepte i multicanal".

Per a l'inici del quart trimestre, la firma explica que, a tipus de canvi constants, les vendes han pujat un 11% entre l'1 de novembre i el 11 de desembre, període en què ha entrat en països com Taiwan, Sud-àfrica i l'Azerbaidjan.

Noves botigues

Entre febrer i octubre, Inditex va obrir 358 noves botigues en 45 mercats diferents, de manera que va tancar el període amb un total de 5.402 establiments i presència en 78 països, en els quals contracta un total de 106.251 persones.

Per formats, Zara va obrir 81 botigues; Pull & Bear, 46; Massimo Dutti, 38; Bershka, 65; Stradivarius, 66; Oysho, 36; Zara Home, 19, i Uterqüe, 7.

Ofensiva asiàtica

El ritme d'obertura ha estat especialment rellevant a la Xina, on es van obrir 79 noves botigues, i al Japó, amb 12 inauguracions i l'inici de les vendes de Zara via internet.

Durant el tercer trimestre de l'exercici 2011, Inditex ha completat l'entrada de totes les seves cadenes a Internet, on Zara i Zara Home operen des de 2010 i 2007, respectivament.

Etiquetes

Més continguts de