Publicitat
Publicitat

Indra ofereix 305 milions per Tecnocom

Tot i que cal l'aprovació de les autoritats de la competència, les dues companyies ja han arribat a un acord previ

La tecnològica Indra està disposada a pagar 305 milions d'euros per Tecnocom. La companyia ha comunicat aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que llança una oferta pública d'adquisició (OPA) pel 100% de les accions de l'empresa espanyola després d'arribar a un acord amb els accionistes de Tecnocom que controlen el 52,7% del seu capital. 

El preu que Indra està disposada a pagar implica una prima del 12% respecte de la cotització amb què va tancar ahir l'empresa. Es tracta d'una oferta mixta d'efectiu (60%) i accions d'Indra (40%) valorades en 9,48 euros per títol. 

L'operació està condicionada a l'aprovació de les autoritats de competència i l'acceptació d'un mínim del 50,01% del capital de Tecnocom i es preveu que es tanqui el segon trimestre del 2017

El president d'Indra, Fernado Abril-Martorell ha ressaltat que l'operació té el suport de "forts fonaments estratègics i industrials i importants sinergies anuals" que suposen una millora de doble dígit en el benefici per acció d'Indra des del 2017. 

"Amb Tecnocom crearem el líder espanyol en tecnologies de la informació. La integració de Tecnocom, una companyia amb una evolució molt positiva i complementària d'Indra, enfortirà el nostre posicionament als mercats clau i amb un fort potencial de creixement en Tecnologies de la Informació i altres sectors", ha subratllat. De fet, Indra estima que l'operació li aportarà sinergies anuals per valor de 40 milions. 

Indra va tancar els nou primers mesos del 2015 amb un benefici net de 48,1 milions d'euros, mentre anteriorment havia patit pèrdues superiors als 550 milions. Per la seva banda, Tecnocom té una plantilla de més de 6.670 treballadors i és un dels principals proveïdors de pagament del país, treballa per a tots els grans bancs. La suma de les dues entitats resultaria una companyia amb uns ingressos de 3.147 milions d'euros i un resultat net d'explotació de 165 milions. 

D'altra banda, Indra afirma en el seu comunicat que espera que l'equip directiu de Tecnocom passa a formar part de la seva plantilla. La consultora tecnològica també amplia amb aquesta operació la seva cartera de clients del sector privat. 

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT