Economia 22/02/2013

Indústria prohibeix a les petrolieres recomanar preus a les estacions de servei

El govern espanyol aprova un paquet de mesures per fomentar la competència en el sector dels hidrocarburs

Efe
1 min
El consum de benzina va caure un 6% el 2012

MadridEl consell de ministres ha aprovat avui una reforma de la llei d'hidrocarburs que, entre altres mesures, prohibirà a les petrolieres recomanar preus a les benzineres. El paquet de mesures busca fomentar la competència en el sector de la distribució de carburants i frenar l'ascens de preus dels combustibles.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El reial decret, que entrarà en vigor el diumenge, inclou altres mesures com la limitació a un any dels contractes entre petrolieres com Repsol i Cepsa i benzineres, i impediments a la instal·lació d'estacions de servei de les principals marques a aquelles províncies on ja n'hi ha una elevada concentració.

Les mesures arriben pocs mesos després que la Comissió Nacional de la Competència i la Comissió Nacional de l'Energia critiquessin la baixa liberalització del sector de la distribució de carburants.

El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, va prometre al setembre un paquet de mesures per fomentar la competència i rebaixar els preus, que en aquell moment havien arribat a marcar un màxim històric.

stats