Economia 20/09/2011

La plantilla d'Inoxcrom accepta una reducció de jornada d'un any per salvar l'empresa

Els 225 treballadors de la fàbrica de Barcelona pacten el sacrifici durant tot el 2012 com a pas previ per remuntar el concurs de creditors

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEls treballadors del fabricant de bolígrafs Inoxcrom han acceptat una reducció de jornada de fins al 35% durant tot l'any que ve. La plantilla confia que el sacrifici serveixi per alleujar les dificultats econòmiques de l'empresa i afrontar amb més garanties la darrera fase del concurs de creditors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat a l'ARA el president del comitè d'empresa, Jordi Villanueva, els 225 treballadors de la planta de Barcelona han aprovat una reducció de jornada de fins al 40% el que queda d'any i de fins al 35% durant el 2012. L'empresa havia plantejat en un principi un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal durant sis mesos sencers per a tota la plantilla.

Amb el que s'estalviï Inoxcrom en salaris, ha afegit Villanueva, podrà fer front als pagaments als creditors, que rebran la proposta de mans del jutge que porta el procés concursal i hauran de dir si l'accepten o no. "Sense l'ERO no sortien els comptes", ha explicat.

El pacte per reduir la jornada a la planta permetrà afrontar la darrera fase del concurs de creditors i allunyar el risc de liquidació de la companyia.

"Hem rebaixat les pretensions de l'empresa, que accepta que l'ERO obeeix només a causes econòmiques", ha explicat Villanueva.

stats