Economia 24/05/2013

"Insuficient" pels sindicats i "vital" per la patronal: les reaccions a la llei d'emprenedors

La CEOE celebra el contingut de la norma. El secretari general de la UGT creu que no tindrà "recorregut"

Ara
1 min
El secretari general de la UGT, Cándido Mendez

BarcelonaLes patronals i els sindicats han valorat aquest divendres la llei d'emprenedors que ha aprovat el govern espanyol, i que entrarà en vigor el 2014. L'avantprojecte de la norma inclou incentius fiscals, agilització de tràmits i nous permisos de residència. Aquestes són les reaccions més destacades:

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Cándido Méndez, secretari general de la UGT:

  • La llei té una "bona intenció però la millor legislació en aquest sentit seria que hi hagués crèdit accessible".
  • La norma tindrà "molt poc recorregut" en ser "clarament insuficient", ja que el govern espanyol va passar de donar-li "una prioritat absoluta", dient que havia de ser la primera llei de la legislatura, a deixar-la "llanguint" per ara treure-la.
  • "Es podria dir allò de 'la montaña parió un ratón'".

CECOT, en un comunicat:

  • És de "vital importància" la creació de la figura de l'emprenedor de responsabilitat limitada i de la figura de la societat limitada de formació successiva.
  • Satisfacció per la deducció del 20% en la quota estatal de l'IRPF de l'aportació que fa un particular a una empresa de nova o recent creació, amb un límit de 20.000 euros.

CEOE, en un comunicat:

  • És una bona iniciativa per "impulsar la creació d'empreses" i per promoure "l'activitat empresarial com a mitjà per sortir de la crisi".
  • Valoració positiva de la "simplificació i reducció de càrregues administratives en crear el punt d'atenció a l'emprenedor" i establint la "centralització de tràmits i la possibilitat de realitzar-los de manera telemàtica".
  • Cal "ampliar la mesura per beneficiar empreses i autònoms amb un nivell de facturació més elevat".
stats