Publicitat
Publicitat

Inveready llança un fons de 40M€ en bons convertibles

El nou fons pretén invertir en empreses que cotitzen al MAB i a l’Alternext francès

Inveready torna a innovar en l’ecosistema inversor espanyol. La firma amb seu a Barcelona ha registrat en els últims mesos a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) un nou fons de 40 milions d’euros que invertirà a través de bons convertibles, una fórmula fins ara desconeguda a l’Estat. De fet, aquest vehicle s’emmiralla en l’operació d’una de les seves principals participades: la inversió de la firma de capital risc Providence Equity Partners en l’operadora de telecomunicacions espanyola MásMóvil. Així doncs, el nou fons pretén invertir en empreses que cotitzen al MAB i a l’Alternext francès a través de bons que, en principi, es convertiran a partir del tercer any.

Segons el soci fundador d’Inveready, Carlos Conti, la idea és que aquest vehicle inverteixi en entre 20 i 30 companyies i preveu que abans que acabi l’any ja es tanquin un parell d’operacions. Tot i que les inversions començaran per Espanya i França, Conti no descarta que més endavant també s’explorin empreses alemanyes i italianes. No obstant, el Regne Unit no estarà entre els seus objectius, ja que aquest tipus de vehicle inversor és més habitual al mercat britànic.

Tot i que la subscripció de fons del vehicle no s’ha completat del tot, Conti assegura que avança a bon ritme i que ja hi ha quatre cinquenes parts del capital compreses. La gestora catalana també ha presentat una sol·licitud al fons de fons de l’ICO perquè cobreixi part de la suma total de 40 milions. A més, està a l’espera d’aconseguir un acord de garantia amb el Fons Europeu d’Inversions (FEI).

Nous fons per al 2018

De cara a l’any vinent, Inveready ja pensa en nous fons per seguir aportant dinamisme a l’ecosistema tecnològic: per exemple, un nou instrument de capital per a risc per a start-ups i un altre per a companyies biotecnològiques.

Inveready ja havia apostat per productes financers innovadors en el llançament d’altres vehicles com els fons de venture debt, en què planteja una inversió híbrida de deute i capital per a companyies madures que ja han superat l’etapa llavor. Segons explica el director financer de la firma de capital risc, Gustavo Romero, ja s’han fet una desena d’operacions a través de l’últim fons de venture debt de 23 milions que va llançar l’estiu passat.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT