XARXES SOCIALS
Economia 29/12/2010

Investiguen Facebook, Twitter i Linkedin pels seus recents moviments accionarials

El regulador del mercat nord-americà estudia si hi ha fons que inverteixen massivament en aquestes empreses abans que surtin a borsa, i per tant, a uns preus més baixos

Redacció
1 min

BarcelonaEl regulador dels mercats nord-americà, la SEC, equivalent a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), investiga la compravenda d'accions de les companyies no cotitzades Facebook, Twitter, Linkedin i Zynga, segons publica The New York Times.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El rotatiu explica que les transaccions accionarials en aquestes empreses no paren de créixer, d'aquí que la SEC s'hagi posat a investigar. El regulador està estudiant si el creixent nombre d'inversors respon a especuladors que compren accions d'aquestes companyies de ràpid creixement abans que surtin a borsa, i per tant, a un preu més baix.

En aquest sentit, la CNMV nord-americana està investigant si Facebook, Twitter, Linkedin i Zynga han infringit alguna de les seves normes relatives a la presentació d'informació financera per a les empreses no cotitzades. La SEC obliga aquestes companyies a presentar els seus balanços si tenen més de 500 accionistes. Així, l'organisme està determinant si els fons que estan invertint en les xarxes socials estan utilitzant algun tipus de mecanisme per evitar aquest límit de 500 accionistes.

stats