Deute públic italià
Economia 12/07/2011

La CE dóna suport a l'esforç "seriós" d'ajust d'Itàlia

La Comissió Europea "recolza els esforços seriosos de reforç fiscal en línia amb les recomanacions" que l'Executiu comunitari ha elaborat per a cada país. El pla d'ajust pressupostari 2011-2014 d'itàlia està xifrat en uns 48.000 milions d'euros.

Redacció
1 min

Brusel·les p { margin-bottom: 0.21cm; } El comissari europeu d'Assumptes Econòmics, Olli Rehn, ha recolzat avui els "esforços seriosos" d'Itàlia d'ajust pressupostari i ha afirmat que la Comissió Europea seguirà d'a prop la implementació del pla plurianual. "L'adopció del paquet plurianual de consolidació fiscal a Itàlia és benvingut", va dir Rehn en una roda de premsa al final del Consell de Ministres de Finances que s'ha celebrat avui a Brussel·les

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Govern de Silvio Berlusconi va aprovar el programa el passat 30 de juny i els partits polítics italians pretenen que sigui confirmat pel Parlament abans que acabi la setmana. Segons el primer ministre, la crisi empeny a Itàlia a "accelerar" el procés de correcció pressupostari en "terminis rapidíssims", així com a reforçar i definir adequadament les mesures destinades a aconseguir l'equilibri dels comptes públics l'any 2014.

Standard & Poor's (S&P) i Moody's han advertit a Itàlia sobre una possible rebaixa en la seva valoració creditícia davant l'elevat endeutament públic -per sobre del 120 % del PIB- i el seu feble creixement econòmic.

stats