CRISI FINANCERA
Economia 13/09/2011

Itàlia negocia amb la Xina que inverteixi en el país

El govern italià manté converses amb les autoritats xineses per tal que un fons del gegant asiàtic compri deute i inverteixi en empreses italianes

Agències
1 min
Sílvio Berlusconi, ahir a Roma. REUTERS

BarcelonaEl govern de Silvio Berlusconi negocia amb les autoritats xineses que un fons del gegant asiàtic compri bons italians i inverteixi a les empreses del país, segons publica avui el Financial Times.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el diari, que cita fonts italianes no identificades, el ministre de Finances del país, Giulio Tremonti, va rebre la setmana passada una delegació encapçalada per Lou Jiwei, president de Xina Investment Corp, un dels fons sobirans més grans del món.

La delegació es va veure també amb representants de la Caixa de Dipòsits i Préstecs italiana, entitat estatal que gestiona les inversions estatals i que ha habilitat un fons estratègic obert a inversors estrangers, explica el rotatiu.

Segons FT, les autoritats italianes van ser a Pequín fa dues setmanes per entrevistar-se amb la Corporació Xinesa d'Inversions (CIC) i l'Administració de canvi estranger (Safe), que gestiona una part important dels 3,2 bilions de dòlars en divises que posseeix la Xina.

stats