Economia 27/10/2012

El rei Joan Carles afirma que la imatge que es té d'Espanya a l'Estat "fa ganes de plorar"

El monarca espanyol diu a l'Índia que "moltes vegades els espanyols ens clavem punyalades" i que Espanya sortirà endavant "amb el ganivet a les dents" i amb "un somriure"

Efe
1 min
El rei Joan Carles entre el ministre d'Exteriors i el d'Indústria i Turisme espanyols a Nova Delhi

Nova DelhiLa imatge d'Espanya "fa plorar" davant algunes anàlisis, ha dit el rei Joan Carles a Nova Delhi durant la visita oficial que està fent a l'Índia aquests dies. Durant una conversa amb periodistes, el monarca espanyol ha afirmat que "hi ha penes, per descomptat, però les suportarem" i que "moltes vegades els espanyols ens clavem punyalades", fent referència al fet que la imatge d'Espanya és millor a l'estranger que al mateix Estat i que sortirà endavant "amb el ganivet entre les dents" i amb "un somriure".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Gràcies a les gestions del monarca, l'Índia ha garantit el seu suport a la candidatura d'Espanya com a membre no permanent del Consell de Seguretat de l'ONU, segons va destacar el ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García-Margallo. El ministre va subratllar, també, que la marca Espanya s'ha deteriorat a l'Estat i que ha experimentat un "avenç significatiu" als països més importants del món, tret del Japó, va dir el ministre.

El rei va apreciar la col·laboració de l'Índia amb Espanya al G-20 i es va mostrar satisfet per la comprensió que les autoritats índies han tingut amb la situació econòmica espanyola i de la zona euro, i de les mesures que s'han adoptat per sortir de la crisi. En el context de les iniciatives del govern espanyol per tornar al creixement econòmic i a la creació de llocs de treball, el titular d'Exteriors va donar les gràcies al rei per "alleujar el dolor" de tantes famílies espanyoles que pateixen el drama de l'atur i va deixar clar que "cada aturat és un patiment constant".

stats