Economia 27/01/2012

Joan Maria Nin: "Rectifico, no seria desitjable una fusió" amb Bankia

El conseller delegat de CaixaBank, Joan Maria Nin, assegura que no pensava en una fusió amb Bankia quan va respondre que "una operació que augmenti la grandària de l'entitat i de l'obra social seria positiva". La relliscada va sorgir quan Nin no va entendre que la pregunta es referia en concret a Bankia

T. G.
1 min

BARCELONAUna de les darreres intervencions dels periodistes en la roda de premsa d'avui de presentació de resultats de CaixaBank ha provocat el desconcert. La pregunta demanava si seria convenient una fusió de CaixaBank i Bankia, possibilitat que el mateix president de l'entitat catalana, Isidre Fainé, ja va desmentir dimarts. Però qui ha respost ha estat el conseller delegat, Joan Maria Nin, que ha assenyalat que "qualsevol operació per augmentar la grandària de l'entitat i especialment de l'obra social seria no sols bo sinó desitjable".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest darrer qualificatiu ha disparat totes les alarmes entre els informadors, que una vegada ja acabada la roda de premsa han iniciat tota una sèrie de possibilitats de consolidació en el sistema financer espanyol. Una vegada finalitzada la convocatòria, Fainé i Nin han aparegut altra cop per comentar amb els periodistes aspectes distesos de l'economia. Nin ha aprofitat l'avinentesa per rectificar, i després de justificar que està refredat i que no havia entès que la pregunta es referia a Bankia, ho ha desmentit tot immediatament. Ha repetit infinitat de vegades que "no seria desitjable de cap manera" una integració amb l'entitat que presideix Rodrigo Rato, que només s'havia referit a un hipotètic cas d'augment de dimensió en un sector convuls.

Durant la roda de premsa, Fainé ha reconegut que el sector ha obert altra cop la tapa de les integracions, "perquè el mercat interbancari espanyol està tancat". La Caixa ha obtingut un benefici net de 1.053 milions d'euros el 2011, amb una caiguda del 13,1% sobre l'exercici anterior. Les elevades dotacions han estat la principal causa d'aquesta davallada. CaixaBank ha dotat 2.413 milions.

stats