Economia 18/06/2012

Joaquín Almunia: "Veiem els resultats de les eleccions gregues amb alleujament"

En una entrevista a 'Els matins', de TV3, el vicepresident de la CE evita afirmar si es donarà més flexibilitat a les condicions del rescat grec, però assegura que els resultats dels comicis fan les coses "menys difícils"

Ara
2 min
Joaquin Almunia, vicepresident de la Comissió Europea i Comissàri de la Competència

BarcelonaEl vicepresident de la Comissió Europea i Comissari de la Competència, Joaquín Almunia, valora positivament els resultats de les eleccions gregues, que han atorgat un fort suport als partidaris del rescat, i en una entrevista a 'Els matins', de TV3, aquest dilluns ha assegurat que des d'Europa "veiem els resultats de les eleccions gregues amb alleujament".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Almunia ha subratllat "l'esforç tan important" que estan fent els grecs en polítiques d'austeritat, però ha alertat que "la solució dels seus problemes exigeix treballar molt durament". Uns "problemes" que ha titllat de "molt específics", motiu per al qual, ha dit, "cal que el govern [grec] compti amb el suport dels mateixos grecs per sortir-se'n".

El comissari europeu ha advertit que cal fer reformes estructurals a Grècia com a condició indispensable per tenir el suport d'Europa, però ha evitat afirmar si amb els resultats grecs es donarà més flexibilitat a les condicions del seu rescat. No obstant això, ha assegurat que els resultats dels comicis fan les coses "menys difícils". "A nosaltres [Europa] també ens hi va molt, en tot això".

Almunia ha reforçat la seva confiança en la moneda única i ha assegurat que "mai" ha pensat que "el risc que Grècia sortís de l'euro es materialitzés": "Sempre he considerat que l'euro està salvat i que és una història d'èxit", ha dit Almunia.

Sobre el rescat bancari espanyol, Almunia ha suavitzat les declaracions que va fer la setmana passada, en què va assegurar que el Banc de València hauria de ser liquidat, i ha dit que "no es refereix a cap cas en concret" quan assegura que "totes les entitats amb responsabilitat hauran de prendre decisions" per avançar cap al sanejament de la banca espanyola. "Jo intento sempre ser responsable i prudent, i que ho he sigut sempre, no només amb Espanya, sinó amb qualsevol país europeu", ha conclòs Almunia.

stats