Economia 17/04/2012

Jordi Dolader, del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya: "El govern argentí és impresentable"

El president de la Comissió d'Energia del Col·legi d'Enginyers Industruials de Catalunya, en una entrevista a RAC1, qualifica de "gentussa" els polítics argentins que "tenen fora tot el que han robat"

Ara
2 min

BarcelonaEl president de la Comissió d'Energia del Col·legi d'Enginyers Industruials de Catalunya, en una entrevista a 'El Món a RAC1', ha qualificat de "gentussa" els polítics argentins que "tenen fora tot el que han robat", cosa que ha utilitzat per assegurar que ells sempre se salven sigui quina sigui la situació del país llatinoamericà. Des del seu punt de vista, Argenitna i l'Estat espanyol estan prop "només per la llengua" i però que estan "a anys llum de nosaltres".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha apuntat lamentat que la situació sigui "tan insegura i tan variable" a nivell polític i jurídic, ja que això creu que genera desconfiança a l'hora de realitzar noves inversions. És un argument que utilitza per defensar que l'executiu de Cristina Fernández de Kirchner "és impresentable" i que ha fet una apropiació "de la forma més fàcil" i emparant-se en "l'interès nacional".

Segons les seves explicacions, va ser el govern argentí, que estava a mans del partit peronista, qui va anar a "buscar Repsol a Espanya" perquè invertís i posés en funcionament les extraccions de cru al país sud-americà. "Argentina va anar a buscar Repsol quan va veure que YPF estava en pèrdues", ha assegurat per recordar que el país que ara governa de Kirchner era el que menys rendiment extreia de les seves explotacions petrolieres.

La reacció espanyola

Sobre la possible reacció del govern espanyol davant d'aquesta expropiació, Dolader en matisa la possible força. Creu que "Espanya té interessos a l'Argentina", cosa que indica que "tampoc pot ser molt forta". Després de l'expropiació, diu que "Espanya ja està tocada" i ha quedat clar un "despreci per la nostra reacció".

Dolader ha afirmat que l'expropiació "no afectarà el preu de la benzina".

stats