Economia 14/12/2011

Joan Rosell demana eliminar llocs de treball al sector públic

El president de la CEOE assegura que hi ha funcionaris que no realitzen cap tasca

Efe
1 min

MadridEl president de la CEOE, Joan Rosell, ha advocat avui per eliminar llocs de treball al sector públic, si bé l'acomiadament dels treballadors seria "l'última solució, com passa en les empreses privades".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així s'ha expressat Rosell en la presentació dels informes sobre l'eficiència i el traspàs de competències en el sector públic, que formen part de les propostes que la CEOE va fer als partits polítics abans de les eleccions.

Rosell ha criticat la tendència habitual existent a Espanya d'incrementar l'ocupació en totes les administracions públiques.

Així, ha recalcat que l'ocupació pública s'ha duplicat en els últims 30 anys davant del creixement del 50% al sector privat i ha afegit que els ajuntaments han duplicat el seu personal des de finals dels 80 fins al 2010, mentre que les autonomies l'han multiplicat per cinc.

Segons la seva opinió, hi ha molts treballadors del sector públic, que no realitzen cap tasca, als quals cal buscar una solució com recol·locar-los o formar-los perquè puguin fer altres treballs, "l'acomiadament ha de ser l'última solució, com passa en les empreses privades".

El president de la CEOE ha destacat que l'administració central ha reduït el seu personal en una xifra inferior a la traspassada a les comunitats autònomes.

stats