Economia 12/03/2012

El president de l'Eurogrup 'escanya' De Guindos abans que li expliqui el desviament del dèficit d'Espanya

Jean-Claude Juncker simula que estrangula el ministre d'Economia espanyol davant de la premsa gràfica

Efe
1 min

Brussel·lesEl president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, ha agafat aquest dilluns pel coll el ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, simulant que l'escanyava, abans d'abraçar-lo.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Juncker, que també és primer ministre de Luxemburg, ha envoltat amb les seves mans el coll del ministre espanyol davant de la premsa gràfica i dels altres titulars de Finances de la zona de l'euro, reunits aquest dilluns per tractar el dèficit espanyol i la desviació dels objectius de reducció fixats per Brussel·les.

Els fotògrafs han captat altres imatges posteriors, entre elles una en què De Guindos i Juncker, conegut per les seves bromes i pel seu llenguatge directe, acaben abraçats.

El ministre espanyol ha acudit avui a l'Eurogrup per explicar el nou objectiu de dèficit per a aquest any (el 5,8% del PIB), que va ser anunciat de manera unilateral pel govern i que supera l'acordat amb la Comissió Europea (4,4%).

La manera de procedir del president de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, que va comunicar la notícia a la premsa en lloc de fer-ho directament als líders europeus amb els quals acabava de concloure una reunió de dos dies, ha generat malestar a Brussel·les.

Fonts comunitàries han indicat en repetides ocasions que el més normal hauria sigut negociar primer aquesta nova fita amb la CE. La Comissió, per la seva banda, abans de considerar qualsevol flexibilització urgeix Espanya a aclarir els motius del desviament fiscal de 2011, quan el dèficit va arribar al 8,51%, per sobre del 6% anunciat inicialment, i a indicar les mesures d'ajust que inclourà en el seu pressupost per a enguany.

stats