Economia 15/05/2012

Juncker urgeix les comunitats autònomes a "fer els deures"

El president de l'Eurogrup adverteix que el compliment del dèficit espanyol "dependrà especialment dels governs regionals"

Acn / Ara
1 min

Brussel·les / BarcelonaEl president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, ha advertit aquest dimarts que el compliment de la retallada del dèficit de l'estat espanyol depèn de les autonomies. "El govern espanyol confia complir els objectius de dèficit aquest 2012 i 2013, però dependrà especialment de que els governs regionals facin els seus deures i això passarà aquesta setmana", ha avisat el també primer ministre luxemburguès, abans de reunir-se amb els ministres de Finances dels 27 a Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'avís del president de l'Eurogrup coincideix amb l'anunci del president de la Generalitat, Artur Mas, del tercer pla d'ajustaments del Govern català, que consolida la retallada del 5% de les bonificacions dels sous dels funcionaris, congela les subvencions, frena les inversions i aprofundeix en la venda de patrimoni públic.

També l'eurocomissari d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn, va demanar a Rajoy que controli la despesa de les comunitats, que "són les responsables de gran part de la desviació".

stats