Economia 15/04/2013

Volkswagen canvia el president de Seat, però aposta per mantenir l'estratègia comercial

L'alemany Jürgen Stackmann rellevarà Muir com a president de Seat l'1 de maig. El president actual, que va arribar el setembre del 2009, marxa sense haver complert l'objectiu de treure l'empresa de les pèrdues

E. F.
2 min
Jürgen Stackmann, nou president de SEAT

BarcelonaEl directiu alemany Jürgen Stackmann serà el nou president de Seat a partir de l'1 de maig en substitució de James Muir, que ha ocupat el càrrec des del setembre del 2009 i que passarà ara a ocupar un "càrrec directiu" dins del grup Volkswagen.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Stackmann, de 51 anys, fins ara dirigia l'àrea de màrqueting de tot ell grup Volkswagen i de la marca de vehicles que duu el mateix nom. Seat torna a apostar així per un perfil comercial per liderar l'empresa després de Muir, que també és expert en aquesta àrea.

El nou president de Seat, titulat en banca i llicenciat en Administració d'Empreses, va començar la carrera professional dins de Ford a Alemanya i el Regne Unit. Ha estat vicepresident màrqueting d'aquesta companyia a Europa fins que el 2010 va arribar al grup alemany.

A Volkswagen, s'ha responsabilitzat de l'àrea comercial i de màrqueting de la marca txeca Skoda, tot i que des del setembre de l'any passat va ascendir a responsable de màrqueting per a tot el grup.

Muir, gal·lès de 53 anys, marxa després d'un pas fulgurant de poc més de tres anys a Martorell, decebut segons va reconèixer ell mateix fa unes setmanes, per no haver pogut dur Seat als guanys, en gran part per la profunda crisi de vendes que afecta el sud d'Europa.

Darrera seu deixa decisions polèmiques, com ara els 300 acomiadaments de personal directiu i tècnic per baix rendiment que va fer a Seat tot just arribar.

En el capítol de bones notícies, però, ha viscut i pilotat l'arribada de l'Audi Q3 a la fàbrica catalana, que va suposar quasi 1.000 nous llocs de treball i ha ajudat a salvar els mobles el darrer any i a alleugerir la caiguda de vendes.

Stackmann haurà de ser qui afronti com a nou president la propera i esperada notícia per Seat: que Volkswagen l'autoritzi a fabricar un totterreny urbà, una decisió que ha de prendre aviat.

stats