Kaplan: "La caiguda del govern espanyol no és inestabilitat, és democràcia"

L'analista polític sosté que Europa ha d'afrontar els seus reptes amb unió

L'analista polític nord-americà Robert D. Kaplan ha afirmat aquest divendres que la moció de censura a Espanya "no és inestabilitat, és simplement democràcia en funcionament". "Tothom parla de la caiguda del govern espanyol. Per a mi, això no és inestabilitat, és simplement democràcia en funcionament. Realment, no hi ha res d'inestable en aquesta qüestió. L'economia d'Espanya està creixent", ha dit en la conferència La tornada de la geopolítica a la Reunió del Cercle d'Economia que se celebra a Sitges.

Kaplan ha assenyalat entre les amenaces que té actualment Europa la subversió russa i la creixent migració procedent de països subsaharians, i ha considerat que "Europa només pot tractar-les de manera unida", encara que ha alertat que la crisi financera i econòmica ha conduït a més divisions a l'interior de la UE. Ha posat com a exemple el Brexit, i augura que "farà inevitable" l'ascensió d'un imperi alemany que substituirà l'actual imperi de la UE, diu.

"No serà un imperi de tanquetes, sinó econòmic, perquè totes les decisions econòmiques de la UE seran preses a Alemanya", i ha considerat que la sortida de la Gran Bretanya accelera la velocitat amb la qual el domini d'Alemanya s'imposarà, a causa del seu emplaçament geogràfic central i el seu dinamisme econòmic.

Més continguts de