Economia 29/02/2012

Keynes i Hayeck continuen lluitant a ritme de rap per redreçar l'economia

La productora de televisió Econstories crea un enginyós vídeo amb una lluita, amb arguments sòlids, entre les teories dels dos economistes

Manel Manchón
2 min

BarcelonaDos dels més grans economistes de sempre, John Maynard Keynes i Friedrich Hayeck, van aportar receptes diferents per assegurar i mantenir una economia amb vigor i amb potencial per créixer.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Keynes ha estat recuperat en els darrers anys, des de l'inici de la crisi a finals del 2007, principalment als Estats Units. La seva idea és estimular l'economia amb programes públics, quan falla la inversió privada. Hayeck, contrari a una excessiva intervenció de l'Estat, però, segueix tenint molts defensors. El primer era britànic, el segon,austríac.

La productora de televisió Econstories va elaborar fa uns mesos un enginyós vídeo que triomfa a la xarxa i en què, amb música de rap de fons, presenta una lluita entre els dos economistes amb arguments sòlids. Tots dos presenten en un judici els seus punts de vista, i la pregunta de fons és si hem de creure en programes governamentals des de dalt o hem d'apostar per les iniciatives de la mateixa societat civil, des de sota.

stats