Economia
Economia 05/12/2011

La Generalitat assegura que els afectats per la fallida de la cooperativa agrícola de l'Aldea podran recuperar els diners abans de Nadal

El director de Política financera considera que la collita agrària serà suficient per facilitar liquiditat abans de Nadal, per tal de cobrir l'1,8 milions d'euros en dipòsits

Agències
1 min

BarcelonaEl director general de Política Financera de la Generalitat, Jordi Òliva, ha assegurat que la majoria dels afectats per la fallida de la cooperativa agrícola de l'Aldea (Baix Ebre), que tenen dipòsits a la vista per valor d'uns 1,8 milions d'euros, podran recuperar els diners abans de Nadal. No obstant, Oliva ha dit que la Generalitat no ajudarà econòmicament la cooperativa, perquè es tracta d'una entitat”sòlida”, i ha assegurat que la collita agrària és suficient per facilitar liquiditat abans de Nadal per cobrir l'1,8 milions en dipòsits.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Òliva ha fet aquestes declaracions a la premsa, després de la reunió que han mantingut avui responsables del departament d'Economia i de la cooperativa agrària de L'Aldea, que després d'anunciar que presentarà concurs de creditors ha deixat més de 3.000 impositors, la majoria veïns del poble, sense poder retirar fons de l'entitat. 
La quantia dels dipòsits de la cooperativa arriba als 6,2 milions d'euros, encara que els dipòsits a la vista són uns 1,8 milions d'euros.

La directora de l'Institut Català de Crèdit Agrari, Divina Alsina, ha assegurat que el problema que ha tingut la cooperativa ha estat a causa d'un "col·lapse" en la gestió i ha insistit que, probablement, se solucionarà abans de Nadal, sempre que es continuï treballant.

Els responsables de la Generalitat han assegurat que la cooperativa ha realitzat importants inversions des de l'estiu, i que no es va finançar adequadament, cosa que va provocar el problema de liquiditat.

stats