Economia 14/02/2012

Toxo admet que la reforma provocaria una vaga general "immediata" en unes "altres circumstàncies"

La CEOE considera que els efectes de la reforma laboral no es notaran fins després de l'estiu, "com a mínim"

Ara
2 min

MadridEl secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha considerat avui que la reforma laboral seria motiu d'una vaga general "de manera immediata" en unes "altres circumstàncies" però que, de moment, no la convocaran perquè el que vol el govern espanyol és "esgotar" els sindicats en el “primer moment”. Diu que "la gent està desmobilitzada, atemorida, i que el seu plus de legitimitat impedirà que la gent segueixi els sindicats en el camí d'una mobilització general per la qüestió que les vagues no creen ocupació. Però el que no crea ocupació és la resignació”, ha assegurat Toxo.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Ens queda el dret a la protesta, que no de rebequeria, i si la protesta és massiva crec que el govern canviarà d'idea", ha dit el líder de CCOO en referència a la vaga general del 2002. En una entrevista conjunta a TVE, el secretari general de la UGT, Cándido Méndez, ha assegurat que l'objectiu és "compassar" una sèrie de mobilitzacions amb "ànim negociador" i aprofitar el tràmit parlamentari del decret, que va entrar en vigor dissabte, per assolir un gran acord.

Méndez ha criticat que l'executiu “ha donat als empresaris un garrot i no finançament”, i s'ha “desentès de l'atur”. "Crec que això va més enllà de la reforma laboral, altera el model de convivència dels últims 30 anys. Canvia l'eix del nostre planeta social. Hi ha una diferència qualitativa que es pot demostrar que afectarà en el temps", ha afegit.

Avui també ha parlat el president de la CEOE, Joan Rosell, que ha fet les seves primers declaracions des de la reunió que va mantenir ahir, juntament amb els sindicats, amb la ministra de Treball, Fátima Báñez, en què els va explicar les línies mestres de la reforma laboral aprovada divendres. Rosell ha assegurat avui que el decret no crearà ocupació de la nit al dia i ha pronosticat que no començarà a donar fruits fins després de l'estiu, "com a mínim".

En declaracions a Antena 3, el president de la CEOE ha subratllat que la reforma per si sola no crea ocupació i que també és necessari finançament i confiança. "Cal donar-li un temps mínim [a la reforma]", ha dit. Rosell ha descartat, com denuncien els sindicats, que la nova norma dispari la utilització dels acomiadaments procedents, que tenen una indemnització de 20 dies per any treballat i es poden aplicar si una empresa porta actualment nou mesos consecutius amb caiguda d'ingressos.

stats