L’aeroport de Barcelona-El Prat, reconegut de nou com el millor del sud d’Europa

Tot i això, Barcelona-El Prat no es troba ni entre els 10 millors aeroports en el conjunt del continent europeu

L'aeroport de Barcelona-El Prat va rebre aquest dimecres el guardó com a millor aeroport del sud d'Europa, concedit per Skytrax en el marc dels World Airport Awards 2014. El Prat ha superat Istanbul-Atatürk i Madrid-Barajas, que han quedat en segona i tercera posició, respectivament. L'aeroport català, però, no es troba entre els 10 millors d'Europa. Enguany, el millor aeroport a escala mundial ha estat el de Singapur.


El premi, atorgat pels passatgers de tot el món, es va lliurar aquest dimecres en el transcurs d'una recepció a la capital catalana amb motiu de la fira Passenger Terminal Expo. És la tercera vegada que l'aeroport de Barcelona rep aquest reconeixement –els anteriors van ser el 2011 i el 2012–, basat en enquestes realitzades a prop de 13 milions de passatgers de 110 nacionalitats sobre més de 400 aeroports d’arreu del món.

Els qüestionaris avaluen l'experiència dels usuaris en 39 productes i àrees de serveis un cop completat el viatge com són els accessos, el transport públic, el confort, la neteja, la facturació, els trànsits, la seguretat, la senyalització o les arribades.

La fira Passenger Terminal Expo & Conference, celebrada del dimarts 25 fins avui dijous 27 a Barcelona, preveu tancar amb més de 3.500 assistents de la indústria aeroportuària i companyies aèries de 85 països.

Al congrés hi ha participat el president d'Aena, José Manuel Vargas, el director de la xarxa d'aeroports, Fernando Echegaray, i la directora de l'aeroport de Barcelona-El Prat, Sonia Corrochano, entre d'altres.