Economia 14/05/2012

L'Agència Catalana de Consum investigarà les participacions preferents

L'organisme vol "arribar al fons" i que s'arribi a l'"eliminació de la lletra petita" en els contractes bancaris

Efe
1 min

BarcelonaL'Agència Catalana de Consum ha obert expedients a les entitats financeres que van comercialitzar participacions preferents amb la intenció d'"arribar al fons" i treballar, en col·laboració amb els bancs i caixes, en "l'eliminació de la lletra menuda" per fer "un mercat financer fiable".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho ha anunciat avui el president de l'Agència Catalana de Consum, Alfons Conesa, durant la presentació d'un acord signat entre l'agència, el Síndic de Greuges i l'Autoritat Catalana de la Competència per garantir els drets dels ciutadans.

Encara que a l'acord no es fa esment a les entitats financeres, preguntat per Efe, el responsable de l'Agència ha explicat que arran de les queixes que van rebre fa dos mesos dels afectats per les participacions preferents, l'agència va obrir expedients a bancs i caixes.

Els expedients, que es van començar a obrir fa unes quantes setmanes, intentaran dilucidar si aquestes entitats van facilitar tota la informació als consumidors i veuran els aspectes contractuals, però no podran entrar en altres qüestions perquè la competència és de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, ha explicat Conesa.

"Som l'única comunitat autònoma que ha obert expedients per les preferents", ha destacat el director de l'Agència Catalana de Consum, que ha apostat per treballar conjuntament amb les entitats bancàries "per eliminar la lletra menuda" i que hi hagi una informació clara i transparent perquè hi hagi "un mercat financer fiable".

stats