FINANCES PÚBLIQUES
Economia 21/09/2012

L'Agència Catalana de l'Aigua ultima un ERO de fins a 200 treballadors

Roger Tugas
1 min
Pancarta de protesta dels treballadors de l'Agència Catalana de l'Aigua.

BARCELONA.La direcció de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha anunciat al comitè d'empresa que prepara un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar un màxim de 200 empleats, segons han informat a l'ARA fonts de la representació dels treballadors. L'empresa pública, que acumula un deute de més de 1.400 milions d'euros, ja ha acomiadat per motius objectius 29 empleats els últims mesos i encara n'ocupa 620, per la qual cosa l'ERO afectaria gairebé un terç de la plantilla.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons hauria informat la direcció de l'ACA, el 25 de setembre es publicarà la licitació de l'elaboració del pla de recol·locació dels acomiadats i el 4 d'octubre es presentaran dos informes, un de la consultora Deloitte sobre la reorganització de l'empresa i un altre d'Alsa Consulting sobre càrregues de treball. Dels estudis se'n desprendrà la quantitat exacta de persones que caldrà acomiadar, sempre que la negociació col·lectiva amb els sindicats no la faci variar. L'ERO, però, s'haurà d'haver executat dos mesos més tard, a principis de desembre.

Els membres del comitè es van mostrar sorpresos per l'anunci, tot i que ja sospitaven la possibilitat de l'ERO des de feia temps i sabien que les mesures d'ajust econòmic arribarien abans de finals d'any.

stats