L'Agència Tributària convoca 100 places per a la recaptació executiva

Reforça la plantilla després d'assumir tota la gestió d'impostos propis i cedits

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha anunciat que en els propers dies convocarà un centenar de noves places per fer front a la recaptació executiva, una de les noves competències assumides i que inclou el cobrament de tots els impostos propis i cedits, així com les multes del Servei Català de Trànsit.

De les noves places, 40 seran de perfil tècnic i la resta, d'empleats administratius. La idea és iniciar els processos de selecció perquè aquestes persones es puguin incorporar, a tot estirar, durant el primer trimestre de l'any que ve.

Gestió de tributs estatals

L’objectiu d’aquesta nova convocatòria de llocs de treball és reforçar l’àmbit operatiu de la recaptació en via executiva, posar en marxa el programa per a la tramitació dels tributs estatals que paguen les entitats del sector públic de la Generalitat i donar resposta a les necessitats derivades de la mobilitat interna del personal propi.

Puigdemont diu que la Hisenda pròpia està "preparada" per al que es decideixi l'1-O

D’altra banda, i d’acord amb l’oferta d’ocupació pública aprovada al mes d’abril pel Govern, al novembre es convocaran les oposicions per cobrir 24 places del cos superior d’inspectors tributaris i 40 places del cos tècnic de gestors tributaris. Les proves per accedir a aquests cossos propis de l’Agència es desenvoluparan al llarg del 2018.

Aquest pla d’increment de plantilla ha estat clau per al desplegament que la Generalitat ha realitzat de la totalitat de les seves competències en matèria fiscal, que ha suposat la gestió de tots els tributs propis i cedits, segons l’actual marc legislatiu. Durant els últims mesos, l’ATC ha augmentat la plantilla des dels 400 efectius que tenia a finals del 2016 fins als prop de 700 empleats de què disposa el setembre d’enguany.

Més continguts de