ALIMENTACIÓ
Economia 24/05/2011

L'ERO proposat per Cacaolat afectarà a 230 empleats de Catalunya i Aragó

Ruiz-Mateos cedeix els drets econòmics de l'antiga Rumasa als inversors de pagarès

Redacció
2 min

BarcelonaL'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal proposat per Cacaolat -en concurs de creditors- al jutge afecta prop de 230 empleats i s'aplicarà durant un any, encara que amb un màxim de 180 dies per treballador.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'expedient temporal tindrà efectes principalment a l'àrea comercial i administrativa de la plantilla catalana, sense gairebé efectes en la divisió de fabricació, segons han confirmat a Efe fonts legals coneixedores del cas.

La fàbrica d'Utebo (Saragossa) serà la més paralitzada per l'expedient temporal, que pot afectar a la totalitat dels seus 106 empleats i que significarà gairebé la meitat dels treballadors afectats per l'ERO.

L'empresa en suspensió de pagaments té com a punt fort un mercat receptiu i una producció normalitzada en les seves plantes catalanes, pel que vol evitar que un ERO per reduir costos paralitzi aquesta producció i augmenti la mala situació financera de la filial de Nueva Rumasa.

El jutjat mercantil que supervisa el concurs de creditors de Cacaolat ha autoritzat la negociació de l'ERO i la direcció, el comitè d'empresa i els administradors concursals iniciaran les converses la setmana que ve a Barcelona.

Finalment, el jutge que supervisa la suspensió de pagaments donarà l'aprovació definitiva.

L'ERO és una de les principals mesures que la direcció de Cacaolat ha dissenyat per remuntar la mala situació financera de la companyia en suspensió de pagaments, que té un passiu que supera els vint milions d'euros.

La major dependència de planta d'Utebo (Saragossa) de l'empresa mare Clesa, la producció de la qual està paralitzada, ha deixat gairebé sense activitat la fàbrica aragonesa.

La planta de Cacaolat a Barcelona, les instal·lacions de la qual ja no són propietat de l'empresa per un moviment immobiliari fet per Clesa, concentra tant el procés de fabricació dels batuts i altres productes lactis, com les àrees de direcció, comercials i administratives, que seran les més afectades a Catalunya.

A Parets del Vallès se centralitza la logística i el repartiment dels productes de Cacaolat i Letona, de manera que fins i tot es planteja traslladar treballadors puntualment a l'àrea de fabricació en període de vacances o durant l'aplicació de l'ERO.

L'objectiu és no retrocedir en producció i vendes ja que, abans del concurs, les xifres de Cacaolat eren optimistes i el 2009 havia facturat sobre els cent milions d'euros, segons fonts a l'empresa consultades per Efe.

Això no obstant, apunten que la situació de concurs de creditors comportarà empitjorar els resultats i, per exemple, està obligant a Cacaolat a pagar per avançat els seus encàrrecs.

Nueva Rumasa va presentar el passat 18 de març el concurs voluntari de creditors per a Cacaolat als jutjats de Barcelona.

Per una altra banda, José María Ruiz-Mateos ha decidit cedir els drets econòmics de l'antiga Rumasa als inversors de pagarès.

stats