L'ERO de CaixaBank afectarà principalment Andalusia

El banc català vol desplaçar uns 300 treballadors a cap a Catalunya i les Balears i els ofereix 20.000 d'euros si accepten el canvi, segons 'El País'

La direcció de CaixaBank i els representants sindicals han concretat que la reducció de plantilla de l'entitat no inclourà el personal de la delegació de Catalunya. L'ERO afectarà uns 750 treballadors, principalment a Andalusia, on el banc català creu que té un excedent de 284 persones.

La segona comunitat autònoma on CaixaBank considera que té més excés de personal és la Canàries, amb un total de 77 persones, seguida per la comunitat de Madrid, amb 75 persones, mentre que a Navarra l'entitat calcula que el seu excedent és de 41 persones.

Comissions Obreres (CCOO), el sindicat majoritari al comitè d'empresa, ha mostrat el seu rebuig total a la proposta i ha reclamat que l'ajust es faci a través de prejubilacions en els pròxims anys, enlloc d'acomiadaments. El pla de la direcció inclou prejubilacions a partir dels 55 anys amb un 57% del sou brut anual fins els 61 anys, que arriben fins els 62 anys en el cas dels que tenen actualment 56 anys.

A més dels excedents de plantilla, la direcció de CaixaBank també defensa la necessitat que uns 300 treballadors es desplacin des d'altres comunitats per instal·lar-se bàsicament a Barcelona (unes 250 persones), Lleida, Girona i Mallorca.  Segons informa aquest divendres 'El País', l'entitat farà un pagament únic de 20.000€ als treballadors que acceptin aquest canvi de destinació.

Les negociacions de l'ERO comencen aquest divendres i s'allargaran durant 30 dies. Tot i així, la direcció de l'entitat presidida per Isidre Fainé ha anunciat que vol fer els acomiadaments el 15 de setembre.