Economia 27/06/2011

L'Estat lliurarà al Govern la propietat dels seus hospitals

Aquesta era una de les exigències del Govern a l'Estat per tal de poder complir l'objectiu del dèfiit, juntament amb altres com el cobrament del fons de competitivitat que el govern espanyol no vol pagar fins al 2013. Mas-Colell els vendrà i els llogarà per obtenir més de 200 milions d'euros. CiU ha aconseguit aquesta cessió introduint-la com a esmena a la reforma de les pensions que s'aprovarà avui

Miquel Codolar
1 min

MadridAvui s'aprovarà la reforma de les pensions, amb diverses esmenes presentades per CiU i acceptades per el PSOE. Una d'aquestes esmenes permetrà al Govern obtenir la propietat de la xarxa d'hospitals de l'Estat a Catalunya. Es tracta d'hospitals com el Joan XXIII de Tarragona, l'hospital de Bellvidge de l'Hospitalet, el Germans Trias i Pujol o Can Ruti de Badalona, el Josep Trueta de Girona, l'Arnau de Vilanova de Lleida, l'hospital de Viladecans i el Verge de la Cinta de Tortosa així com la seu central de l'ICF de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El govern fa temps que reclama la titularitat d'aquests hospitals que gestiona per poder-los llogar i obtenir ingressos per quadrar els pressupostos. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va reclamar a principis d'any aquesta transferència que podria suposar uns ingressos al Govern d'entre 200 i 400 milions d'euros. L'esmena no afecta només als hospitals de Catalunya, sinó que tots els hospitals propietat de l'Estat podran passar a les autonomies corresponents. El portaveu del PP a la comissió ha criticat al PSOE per haver permès el "desmantellament i pèrdua del patrimoni acumulat durant dècades" i ha dit que "el primer efecte de la reforma serà l'entrada en dèficit del sistema".

stats