Economia 04/09/2012

L'Estat, obligat per primer cop a fer servir el fons de prevenció per pagar pensions

El secretari d'Estat de Seguretat Social afirma que no preveuen accelerar l'entrada en vigor de la jubilació als 67, tot i les recomanacions de Brussel·les

Efe
1 min

MadridEl secretari d'Estat de Seguretat Social, Tomás Burgos, ha dit aquest dimarts que, en aquest exercici, s'han utilitzat els diners del fons de prevenció i rehabilitació per pagar pensions, després que el 25 de maig s'acordés habilitar els seus actius financers i el 4 i el 24 de juliol, dues resolucions que n'autoritzaven l'ús efectiu, per primer cop en la història.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha dit que la resolució del 4 de juliol autoritzava dues partides de 1.700 milions cadascuna, i la del 24, dues de 500 milions, de manera que actualment queden una mica més de 400 milions d'euros.

Burgos ha afirmat que no existeix el compromís per part del govern espanyol d'accelerar l'entrada en vigor de l'edat de jubilació als 67 anys abans del 2027, com preveu la reforma laboral.

Durant la roda de premsa per analitzar les dades de l'atur i l'afiliació a la Seguretat Social a l'agost, Burgos ha subratllat que no s'ha produït compromís "ni cap debat" sobre aquesta qüestió, i ha precisat que fruit de la recomanació de la CE, el compromís ha estat incrementar l'edat efectiva de jubilació, i que per això "hi ha altres mecanismes".

El secretari d'Estat també s'ha referit al fons de reserva −l'anomenada 'guardiola de les pensions'−. També ha reiterat que l'objectiu és complir amb els compromisos en matèria de pensions fent servir tots els elements de gestió al seu abast, i que aquest fons és un element més.

stats