Economia 04/05/2012

L'Estat retallarà el 50% de la seva aportació a Cunit per pagar a proveïdors

El ministeri d'Hisenda no ha acceptat el pla d'ajustament presentat per l'Ajuntament per pagar els deutes als proveïdors, que ascendeixen a 16 milions d'euros

Efe
2 min

CunitL'Estat retallarà el 50% dels 1,8 milions d'euros que aporta anualment a l'Ajuntament de Cunit per poder pagar als proveïdors, segons ha explicat a Efe l'alcaldessa del municipi, Montserrat Carreras (CiU).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministeri d'Hisenda no ha acceptat el pla d'ajustament presentat per l'Ajuntament per pagar els deutes als proveïdors, que ascendeixen a 16 milions d'euros. La negativa es basa en quatre arguments: que el deute i la càrrega financera són massa elevats, que es presten serveis no essencials i que els ingressos i les despeses corrents estan massa desequilibrats, ha concretat l'alcaldessa.



El següent pas és "incert: ho vam saber ahir i vam fer múltiples gestions, però no ens van aclarir què passarà a partir d'ara; el nostre pla d'ajust era dur, però insuficient, a criteri del ministeri", ha dit Carreras.



L'alcaldessa té assumit que "Madrid ens fiscalitzarà i tenim molt clar que hem de treballar molt dur, ningú no ens vindrà a treure les castanyes del foc", si bé ha lamentat que "ens exigeixen que suprimim serveis no obligatoris i, d'aquests, els ajuntaments en prestem molts: el cost social serà molt gran".



Carreras va trucar "de seguida als portaveus de l'oposició" –PSC i PP; abans, socis de govern– "per comunicar-los que no havien aprovat el pla i plantejar-los la màxima col·laboració", però "ja vam oferir el mateix en aprovar el pla d'ajust i no van voler implicar-s'hi si no formàvem un govern de concentració. Aquesta opció la vam descartar de ple", ha dit l'alcaldessa.



Carreras considera que un govern de concentració, tal com es preveu que exigiran demà PSC i PP, que han convocat conjuntament una roda de premsa, "no és una opció. Ells tenen molta responsabilitat de l'estat en què estem i no és moment de demagògies, sinó d'arremangar-se i treballar".



El pla d'ajust aprovat contemplava retallades de 3,5 milions d'euros, però "ara hauran de ser molts més. L'esforç i el sacrifici seran enormes, i això, des dels despatxos de Madrid, que són molt lluny, es veu molt fàcil", tem l'alcaldessa.



Cunit és un dels ajuntaments catalans més endeutats i estan reconegudes 1.662 factures pendents de pagament a 132 empreses i proveïdors, que ascendeixen a 16 milions d'euros.

stats