Economia 02/05/2012

L'Estat vol suprimir les oficines comercials autonòmiques

F.c.
1 min
Una trobada d'ACC10.

BARCELONA.El PP sempre ha criticat les ambaixades autonòmiques a l'exterior, singularment les catalanes. Fins ara, per als conservadors, només eren assumibles les de caràcter comercial i turístic, mai les de tipus "polític", com les sis que Catalunya encara conserva. Ara ja ni les comercials els estan bé. El programa enviat a la UE es compromet a "promoure la supressió o integració a l'ICEX (Institut de Comerç Exterior espanyol) de les oficines comercials de les comunitats a l'exterior".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'executiu central afirma que cal donar "coherència i eficiència" a la promoció exterior de les empreses espanyoles en tots els nivells de l'administració. Segons l'anàlisi que fan, les oficines autonòmiques "condueixen a duplicitats i contribueixen a configurar un mapa complicat i dispers d'opcions per a la promoció exterior i dificulten les opcions de l'empresari".

Actualment el govern de la Generalitat disposa de 34 oficines o plataformes comercials als cinc continents, de l'organisme ACC10, adscrit al departament d'Empresa i Ocupació, que al seu dia van prendre el testimoni del Copca. ACC10 ha tingut un protagonisme especial en moltes missions comercials catalanes a l'exterior.

El govern central explica que el conjunt de les autonomies té 134 oficines, amb un cost de 150 milions, segons les últimes dades. El govern del País Valencià, en una situació econòmica molt delicada, ja va signar fa uns dies un conveni amb el ministeri d'Exteriors per integrar a l'ICEX la seva xarxa d'oficines comercials arreu del món. Rajoy pretén que, per força, se segueixi el camí d'Alberto Fabra.

stats