L'Estat torna a tirar de la guardiola de les pensions per pagar la paga extra de juny

Com ja va anunciar al març, el Govern ha tret 5.500 milions del Fons de Reserva i ja s'ha gastat tots els interessos obtinguts des de l'any 2000

La paga extra de juny dels pensionistes espanyols s'ha pagat amb 5.500 milions del Fons de Reserva. Així ho ha anunciat el secretari d'Estat de la Seguretat Social, Tomás Brugos aquest dimecres.

Burgos ja va anunciar que s'hauria de recórrer a la guardiola de les pensions en aquest moment de l'any i, per això, ha descartat que es tracti d'una "fase crítica" per al sistema. El secretari d'Estat també ha insistit que mentre persisteixi la situació de dèficit serà necessari continuar estirant del Fons. 

Si li sumem els 18.651 milions d'euros que l'Estat va treure el entre el 2012 i 2013 del Fons de Reserva per a la Seguretat Social, l'Estat s'ha gastat en dos anys i mig 24.151 euros, és a dir, gairebé 4 milions més que tots els interessos obtinguts des de la creació del Fons, l'any 2000. Fins al 2013, s'havien acumulat 20.233 milions en rendiments després de tancar l'any en 53.744 milions d'euros amb una rendibilitat històrica del 9,14%.

EL PSOE en culpa la reforma laboral

Davant aquest anunci, la portaveu socialista a la Comissió del Pacte de Toledo del Congrés, Isabel López ha alertat que continuen caient els ingressos del sistema malgrat que augmenti el nombre de persones que cotitzen.

"Els ingressos de la Seguretat Social continuen disminuint perquè els contractes que es firmen són a temps parcial", ha alertat la portaveu socialista. A més, ha relacionat la rebaixa dels salaris amb la necessitat del Govern de tirar del Fons de Reserva perquè "els ingressos de la Seguretat Social no donen per pagar les pensions".

Així, Isabel López ha recordat que en dos anys i mig, des que Rajoy es va convertir en president, ja s'han utilitzat prop de 19.000 milions d'euros de la guardiola de les pensions i ha advertit que si continua així, "l'Estat acabarà amb les arques del fons per sota dels 20.000 milions".