CRISI DEL DEUTE
Economia 20/06/2011

L'Eurogrup planta a Grècia i retarda el segon rescat

Els ministres de finances de la zona euro han fixat el 3 de juliol la propera reunió per analitzar si Grècia ha complert les condicions per rebre més diners. De moment, s'ha posposat el pagament dels 12.000 milions d'euros que quedaven pendents del primer rescat

Agències
1 min

BarcelonaEls organismes que paguen els rescats de la zona euro, especialment el Fons Monetari Internacional (FMI) han descartat avui donar més diners a Grècia si no hi ha unitat política i proves concretes que es posen en pràctica els compromisos de privatitzacions i reformes econòmiques esperats. De moment, el país hel·lènic no rebrà els 12.000 milions d'euros pactats per acabar el primer rescat pactat fa un any (ni tampoc la meitat, tal i com es parlava ahir a la nit). La propera data per seguir parlant del segon rescat s'ha fixat pel 3 de juliol. Però durant aquests 15 dies, les autoritats gregues han de convèncer al propi FMI i el BCE (també als bancs privats) que hi ha una certa unitat política, ha assegurat el president de l'Eurogrup, Jean Claude Juncker.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El que preocupa més a les autoritats d'Europa és el possible contagi de la incertesa grega a altres economies perifèriques, com l'espanyola. En aquest sentit, la prima de risc -el diferencial que es paga entre els bons espanyols i alemanys- espanyola es cotitzava aquest matí per sobre els 275 punts, per sobre els 264 del passat divendres. Cal tenir present, però que la setmana passada va a superar els 180 punts de diferència.

stats