Economia 10/05/2012

L'Eurogrup vol una valoració independent dels bancs espanyols

Brussel·les ja no es fia del Banc d'Espanya per saber l'estat del sistema financer espanyol i en demana una anàlisi independent

Efe
1 min

BruselasEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, haurà de presentar-se al proper Eurogrup amb una anàlisi independent del sector financer espanyol, ja que Brussel·les ha perdut la confiança en el Banc d'Espanya. Els socis comunitaris han demanat a Espanya aquest informe després que Bankia hagués de ser nacionalitzada només tres setmanes més tard que el Banc d'Espanya donés el vistiplau als comptes presentats per Bankia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La mesura, que podria ser aprovada divendres en el consell de ministres en forma d'obligació per als bancs de presentar els comptes auditats per una empresa independent, buscaria desvelar de forma definitiva tots els dubtes entorn de la fortalesa del sector bancari espanyol.

La petició de l'Eurogrup és una desqualificació directa del Banc d'Espanya, que ha sigut assenyalat en els darrers dies com un dels responsables del fracàs de Bankia, ja que va aprovar un pla de viabilitat presentat pel banc sense auditoria externa, complement que s'exigia a totes les entitats amb problemes.

stats