Economia 15/05/2012

L'FBI investiga l'error que va fer perdre 1.500 milions al banc JP Morgan Chase

Un dels responsables podria ser un espanyol, l'expert en deute corporatiu Javier Martín-Artajo

Vicenç Moliné
1 min

BarcelonaL'FBI ha obert una investigació per aclarir responsabilitats entorn de l'error que va fer perdre al banc JP Morgan Chase més de 1.500 milions d'euros després que la Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units i la Reserva Federal també anunciessin que estan investigant el cas.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La investigació posa encara més pressió sobre el banc, del qual ja ha dimitit la màxima responsable de les inversions, i alguns inversors reclamen explicacions a Jamie Dimon, el conseller executiu i màxim responsable de l'entitat.

Entre els directius amb responsabilitat en les operacions que han fet perdre més de 1.500 milions d'euros al banc hi ha un espanyol, Javier Martín-Artajo, expert en deute corporatiu a JP Morgan, al qual el 'Wall Street Journal' ha assenyalat com el següent que hauria de dimitir, juntament amb el seu superior directe.

La majoria d'inversors, però, ha tancat files a l'entorn de Jamie Dimon, que assegura que l'error, que ell mateix va fer públic i va qualificar de majúscul, ha estat detectat i treballen per evitar-ne la repetició. Un petit grup, però, reclama que els directius responsables de supervisar les operacions que van donar les pèrdues tornin tots els suplements de sou que han rebut com a premi pels beneficis de l'empresa.

Quan es va anunciar l'error, l'acció del banc, el més gran en dipòsits dels Estats Units, va caure un 9,28% i l'agència de qualificació Fitch va rebaixar la nota que atorga a l'entitat.

stats