FINANCES
Economia 28/02/2012

L'FBI recorre a Michael Douglas per alertar sobre el frau financer

L'actor apel·la al seu paper de Gordon Gekko a la pel·lícula 'Wall Street'

Ara
1 min

BarcelonaL'actor Michael Douglas critica, en una nova campanya de l'FBI llançada avui, els pocs escrúpols d'inversors com Gordon Gekko, el personatge que va interpretar a la pel·lícula 'Wall Street', del director Oliver Stone, per alertar sobre el frau financer.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El veterà actor recorre a una escena del film en què el seu personatge diu: "El fet és, senyores i senyors, que la cobdícia, per manca d'una paraula millor, és bona. L'avarícia està bé".

L'actor recorda en l'anunci televisiu que els executius agressius i sense escrúpols com el personatge fictici de Gekko, que enganyen mentre inversors innocents perden els seus estalvis, existeixen al món real.

"Si un acord sembla massa bo per ser veritat, probablement així sigui", adverteix Douglas al vídeo.

L'actor recomana acudir a l'FBI per donar pistes, denunciar el frau amb valors financers o per alertar de l'ús d'informació privilegiada com en el cas de 'Wall Street', pel·lícula del 1987. El 2010 Oliver Stone va estrenar 'Wall Street 2', també amb la intervenció de Douglas en el paper de Gekko.

La interpretació d'aquest agent de borsa novaiorquès amb l'únic propòsit d'acumular diners i èxit va valer a Michael Douglas l'Oscar al millor actor, molts anys abans que les pràctiques sobre hipoteques porqueria d'algunes firmes de Wall Street portessin la crisi financera del 2008.

stats