Publicitat
Publicitat

L'FMI demana a Espanya que l'ajust sigui menys immediat i que sancioni les autonomies que no compleixin

L'organisme demana que es faci l'ajust fiscal de manera més progressiva i en un marc macroeconòmic "més prudent"

El Fons Monetari Internacional ha demanat aquest dimecres en l'informe 'Article IV' per a l'eurozona que faci l'ajust fiscal de manera més progressiva i en un marc macroeconòmic més prudent.

L'organisme internacional demana també que s'augmenti el paper dels impostos indirectes i que s'apliquin "sancions a les finances dels governs regionals [autonomies]" i millorin la transparència.

Les recomanacions de l'FMI formen part d'un estudi més ampli en què es preveu que l'economia de l'eurozona caigui en la recessió, amb un creixement negatiu del 0,3% per al 2012. El 2013, segons l'organisme, els creixements tornaran a ser positius i es tancarà l'any creixent un 0,7%.

Però per tornar a créixer, segons l'organisme, cal que es trenquin "els vincles" entre el deute sobirà i els bancs amb problemes i es redueixi el cost del deute.

En un document annex, l'FMI posa d'exemple negatiu el rescat de Bankia.

Per això l'FMI urgeix els líders europeus a aplicar de manera total els acords a què van arribar fa unes setmanes, i a posar en marxa el mecanisme que permeti una recapitalització directa dels bancs amb problemes per part dels fons de rescat europeus.

L'organisme assegura que "la crisi ha assolit un punt crític" i que és important avançar en àmbits com la unió bancària.

Més continguts de