Economia 22/07/2012

L'FMI es planteja aturar les ajudes a Grècia, segons el setmanari alemany 'Der Spiegel'

Segons el rotatiu , el Fons Monetari Internacional ja ha advertit la UE que se li està acabant la paciència. La decisió abocaria el país hel·lè a la insolvència a partir del setembre

Efe
1 min
La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) i exministra de Finances francesa, Christine Lagarde.

BerlínEl Fons Monetari Internacional (FMI) es planteja aturar la seva aportació a les ajudes a Grècia, segons informa el setmanari alemany 'Der Spiegel'. Segons el rotatiu, l'organisme ja ha advertit la cúpula de la Unió Europea que se li està acabant la paciència amb Grècia, i que no participarà en noves aportacions. La decisió podria abocar el país hel·lè a la insolvència a partir del setembre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La informació que difon l'últim número de 'Der Spiegel', que sortirà a la venda aquest dilluns, es remet a les avaluacions que actualment porta a terme l'anomenada 'troica' –Comissió Europea (CE), Banc Central Europeu (BCE) i FMI– sobre la situació de Grècia.

D'acord amb aquestes avaluacions, l'FMI considera que Atenes no podrà respondre als compromisos europeus, que passen per rebaixar fins al 2020 al 120% del seu producte interior brut (PIB) el nivell d'endeutament del país.

Concedir a Grècia un termini més gran implicaria, segons el parer de la 'troica', noves injeccions financeres per una suma d'uns 50.000 milions d'euros, una opció que la majoria de països de la UE no estan disposats a permetre, segons apunta el setmanari.

D'acord amb aquest mitjà, el perill d'un abandonament de l'euro per part de Grècia es considera "assumible" per part d'alguns membres de la zona euro, i s'explica que es podria evitar un contagi a altres socis amb el nou fons permanent de rescat, el MEDE.

Aquest fons permanent està pendent encara de ratificació a Alemanya, a l'espera que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre les demandes en curs, cosa que es preveu que passi el 12 de setembre.

stats