Publicitat
Publicitat

PREVISIONS

L'FMI rebaixa les perspectives de creixement per a Espanya el 2012

L'ens preveu una increment del PIB espanyol de l'1,1%

L'FMI ha assenyalat avui que l'economia espanyola mantindrà el seu creixement el 2011 en el 0,8% -una xifra que està encara per sota de la mitjana europea tot i l'alentiment general a la zona euro- però va rebaixar les seves perspectives per al 2012 del 1,6% al 1,1%.

Tot i que les previsions de l'FMI són més pessimistes que les del govern espanyol, que situa el creixement del 2011 en el 1,3% i el del 2012 en el 2,3%, la dada positiva és que l'economia espanyola és l'única entre les grans de la zona de l'euro per a la qual el Fons no rebaixa el seu pronòstic per aquest any.

La reducció de les previsions de creixement per a aquest any a la zona de l'euro (del 2% al 1,6%) és conseqüència dels plans de consolidació fiscal posats en pràctica per molts dels països i de la pujada dels preus de les matèries primeres, ha informat l'organisme internacional en el seu informe Perspectives Mundials de l'Economia.

No obstant això, puntualitza que "Espanya encara ha d'identificar noves mesures per assolir aquests objectius fiscals a mitjà termini".

L'organisme internacional, que aquest cap de setmana celebra les seves reunions de tardor a Washington, indica que entre els riscos per a l'economia espanyola es troba el fet que "els preus de l'habitatge no mostren signes d'estabilització".

L'atur, segons les dades de l'FMI, ha de registrar un pitjor comportament que el que preveu el govern, i pronostica un taxa d'atur per al tancament de 2011 del 20,7% i del 19,7% per al 2012.

Les últimes previsions oficials d'Espanya situaven la taxa d'atur a finals del 2011 en el 19,8% i en el 18,5% el 2012.

El Fons situa Espanya, juntament amb Itàlia, en el grup de les economies que "creixen per sota dels nivells d'abans de la crisi i estan experimentant incipient volatilitat financera i creixents diferencials en els bons".

2018 anàlisi

Més continguts de

2018 anàlisi
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT