Economia 27/07/2012

L'FMI preveu una recessió més dura a causa de les últimes retallades de Rajoy

L'organisme internacional calcula que el PIB caurà un 1,2% el 2013, set dècimes més del que calcula el govern espanyol

Efe
1 min

BarcelonaEl Fons Monetari Internacional ha actualitzat les seves previsions macroeconòmiques per a Espanya després que Rajoy anunciés reformes per reduir 65.000 milions de despesa pública.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'organisme dirigit per Christine Lagarde calcula que el PIB espanyol es contraurà un 1,2% l'any vinent, en contrast amb les previsions del govern espanyol, que calculaven una caiguda de només el 0,5%. L'FMI també ha revisat les previsions per enguany, quan Espanya caurà un 1,7% enlloc del 1,5% previst pel govern espanyol.

L'informe, de 81 pàgines, destaca que el darrer ajust del govern, anunciat el passat 11 d'abril, tindrà "un impacte molt significatiu en el creixement, especialment el 2013".

A més, el darrer ajust, que es situa en línea amb les recomanacions del FMI, incrementarà l'atur i contraurà el consum. "L'increment de l'IVA, combinat amb els augments en els preus de l'electricitat, generaran taxes d'inflació més elevades de forma temporal", afegeix.

Per altra banda, l'FMI també avisa que el dèficit del govern no caurà per sota del 3% fins l'any 2016, lluny dels objectius marcats per la Unió Europea i amb els que Espanya s'ha compromès a complir.

Segons l'organisme, Espanya tancarà amb un dèficit del 6,3% aquest any, s'allunyarà lleugerament del 4,5% el 2013 i no baixarà del 3% fins el 2016.

stats