Economia 15/06/2012

L'FMI recomana a Rajoy intervenir les comunitats que no compleixin els objectius de dèficit

L'organisme presidit per Christine Lagarde també recomana augmentar l'IVA i retallar el sou dels funcionaris, ja que no creu que Espanya compleixi els objectius de dèficit

Efe
1 min

BarcelonaEl Fons Monetari Internacional ha recomanat al govern espanyol que intervingui les comunitats autònomes que no compleixin l'objectiu de dèficit. L'organisme presidit per Christine Lagarde, que no confia que Espanya compleixi els objectius de dèficit, recorda que es poden aconseguir millores en el marc fiscal, "per exemple advertint immediatament algunes regions i intervenint-les ràpidament si no aconsegueixen respondre a temps". En aquest sentit, el fons també recomana reforçar la llei orgànica d'estabilitat pressupostaria i sostenibilitat financera per donar un senyal de credibilitat als mercats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Fons també ha recomanat a Rajoy que augmenti l'IVA i retalli el sou als funcionaris per tal de reduir el dèficit. L'organisme internacional li recomana una "política econòmica proporcionalment ambiciosa" als problemes que afronta.

L'FMI indica que "hi ha marge per augmentar els ingressos d'imposició indirecta a través de l'ampliació de la base i d'una pujada i unificació dels tipus, especialment sobre l'IVA i els impostos generals", al mateix temps que considera "futures retallades de sous públics".

L'organisme amb seu a Washington també aprofita l'informe sobre l'economia espanyola per recomanar al govern de Rajoy que elimini les deduccions per la compra d'habitatges i els beneficis fiscals per a les empreses. Finalment, l'informe recomana reduir les cotitzacions a la Seguretat Social.

stats