L'Íbex-35 cau lleugerament arrossegat per Bankia i els grans valors

La prima de risc espanyola tanca en els 552 punts bàsics i el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany s'amplia cada vegada més

El principal indicador de la borsa espanyola, l'Íbex-35, ha perdut el 0,88% al principi de la sessió d'avui amb els inversors encara afectats per les males perspectives presentades pel BCE, que ha retallat les previsions del PIB de la zona euro per a aquest any i el proper i, tot i que recollia la disposició de comprar deute d'alguns països de la zona euro, ha manifestat que hi haurà condicions.

El selectiu espanyol, però, ha salvat els 7.000 punts tancant en els 7.047 amb Bankia canviant radicalment d'orientació i caient amb força.

El banc nacionalitzat ha caigut avui un 19,83% i lidera els números vermells del selectiu espanyol. Darrere seu es situen Gamesa, que perd un 3,37%, i Sacyr Vallehermoso, que perd un 2,71%.

Els valors que han acabat la jornada d'avui amb guanys han sigut el Banc de Sabadell, que ha pujat un 3,47%, Mediaset, amb un creixement del 2,96%, i Indra, que ha guanyat un 2,66%.

La resta de borses europees també han patit descensos similars: a París, d'un 0,5%, i a Milà, del 0,69%.

La prima de risc es manté elevadíssima

La prima de risc d'Espanya ha tancat en els 552 punts bàsics la sessió d'avui, després que la rendibilitat del bo espanyol a deu anys hagi pujat fins al 6,9%.

El diferencial entre el bo espanyol i l'alemany, que fixa la confiança que desperta entre els inversors el deute espanyol, s'ampliava ahir després que el rendiment del bo alemany caigués fins a l'1,38%.

Les insinuacions del BCE sobre la compra de bons a curt termini també han despertat el temor d'alguns experts que l'estratègia d'emissions de països com Espanya i Itàlia canviï i se centri en subhastes de bons a dos i tres anys, fet que generaria nous problemes de finançament per atendre ràpidament els venciments del deute públic