Publicitat
Publicitat

L'Íbex perd un 1% i els 10.300 punts en la seva obertura amb la mirada posada a Grècia

Els bancs són els més preocupats per la situació política de Grècia i les seves repercussions a Espanya

El principal indicador de la borsa espanyola, l'Íbex 35, perdia un 0,98% i els 10.300 punts en els primers compassos de la sessió d'aquest dimarts arrossegat pels bancs, els més preocupats per la situació política de Grècia i les seves repercussions a Espanya. A les 09.14 hores, el selectiu espanyol perdia 101,80 punts i se situava en 10.289 unitats. En altres mercats europeus hi ha hagut retallades del 0,64%, a París, i del 0,70%, a Milà.

Un cop coneguda la dada de l'IPC de novembre a Espanya, que ja acumula un semestre en negatiu i que deixa la taxa interanual en un -1,1%, l'atenció dels inversors continua centrada a Grècia, on ahir es van anunciar eleccions anticipades pel 25 de gener. Els comicis poden posar en perill les negociacions del país amb la 'troica' -Comissió Europea, Banc Central Europeu i Fons Monetari Internacional- sobre els termes del rescat, i de moment el FMI ja ha anunciat que suspèn el desemborsament de l'ajuda financera fins passades les eleccions.

Entre les referències de la jornada destaquen els preus de la producció industrial corresponents al novembre que publica avui l'oficina grega d'estadístiques ELSTAT, així com les dades de confiança dels consumidors nord-americans que divulga l'entitat d'anàlisi The Conference Board.

Un altre punt d'interès serà el preu del petroli, en caiguda lliure des de fa diverses setmanes. El barril de cru Brent per a entrega al febrer ha obert avui a la baixa en l'Intercontinental Exchange Futures (ICE) de Londres en cotitzar a 57,30 dòlars, un 1% menys que al tancament de la jornada anterior.

Dins de l'Íbex, i igual que passava ahir, els bancs són els que més acusen la inestabilitat política a Grècia, encara que era Abengoa el valor que més queia, un 2,68%. A continuació se situava Sabadell (1,67%), Santander (1,40%), Popular (1,40%), Bankinter (1,127%), BBVA (1,07%), Bankia (1,20%), i Caixabank (0,88%). Per als pesos pesants del mercat els descensos arribaven a un 0,75% per a Telefónica, un 0,98% per Repsol, un 0,60% per Iberdrola i un 0,40% per a Inditex.

Al mercat de divises de Frankfurt, l'euro va baixar a 1,2135 dòlars, enfront del 1,2182 dòlars de les últimes hores d'ahir.

Més continguts de