L'ICF finança més empreses, però amb menys quantitat

L'entitat pública augmenta un 14% les operacions fins al setembre, però el finançament agregat cau un 19%

L' Institut Català de Finances (ICF), organisme públic de la Generalitat per al finançament empresarial, ha augmentat el nombre d'operacions fetes entre gener i setembre, malgrat que ha disminuït el volum total de finançament prestat en aquest període.

Segons ha informat aquest dilluns aquest organisme, entre gener i setembre ha facilitat l' accés a finançament, mitjançant préstecs i avals, a un total de 1.138 empreses per un import total de 403,6 milions d'euros. El 97% de les empreses que se n'han beneficiat són pimes i emprenedors.

El nombre de préstecs i avals concedits durant aquest període ha pujat a 1.659 en total. Aquesta xifra significa un augment de les operacions del 14% respecte al mateix període de l'any anterior.

Però el volum de finançament agregat ha disminuït un 19% i l'import mitjà per operació s'ha situat en 243.000 euros. Segons l'ICF, amb aquestes operacions s'han pogut mantenir o crear 37.000 llocs de treball.

Del volum total, el 84,3% del finançament és nou, davant del 71,6% del mateix període de l'any passat, i el nombre de refinançaments s'ha reduït i ja només representa el 15,7% del total.

El 80% del volum de finançament ha anat a l'àrea metropolitana de Barcelona, mentre que Girona ha aconseguit 23,9 milions; la Catalunya Central, 16,7 milions, i Lleida, 14,4 milions.

Fins al 30 de setembre l'ICF havia aconseguit un benefici abans d'impostos de 10,31 milions d'euros. La solvència se situava al tancament del tercer trimestre en el 32,4%, però la morositat era del 14,8%, amb una cobertura del 85,3%.