L'Íbex-35 celebra l'acord amb Grècia i tanca la sessió per sobre dels 11.200 punts

Les borses europees també pugen després de l'acord per mantenir el país hel·lè a la UE

L'acord assolit entre els líders de l'eurozona i Grècia sobre el deute del país hel·lè ha tingut un efecte positiu en la borsa durant la sessió d'aquest dilluns. L'Íbex-35 ha tancat la jornada amb una pujada de l'1,70% i ha arribat fins als 11.224 punts.

El selectiu espanyol s'ha revaloritzat un 8,48% en les últimes quatre sessions, després de les fortes caigudes de les últimes setmanes. Tots els valors de l'Íbex-35 han acabat la jornada amb resultats positius, amb IAG (+4,91%), OHL (4,33%) i Acerinox (3,71%) al capdavant dels avenços.

En paral·lel, la prima de risc espanyola –el sobrepreu respecte d'Alemanya que paga l'Estat per finançar-se– se situava en els 124 punts i tornava als nivells anteriors a l'inici de les complexes negociacions entre els dirigents grecs i Brussel·les ja fa unes setmanes.

La resta de mercats europeus també han reaccionat amb satisfacció davant l'acord. La borsa de París ha crescut un 1,94%, la de Milà ho ha fet en un 1%, i l'alemanya, un 1,49%. L'Euro Stoxx 50 també ha repuntat amb un increment de l'1,75%.

Més continguts de