MERCATS

L'Íbex-35 tanca la setmana amb una pujada del 0,28% gràcies a l'impuls de la banca

El selectiu espanyol defensa la quota dels 8.400 punts malgrat l'amenaça de la rebaixa del ràting de diferents països per part de S&P

L'Íbex-35 ha tancat la sessió d'avui amb una pujada del 0,28% i acomiada la setmana superant la barrera dels 8.400 punts malgrat l'amenaça de la rebaixa del ràting de diferents països per part de S&P. Aquest rumor sí que ha afectat la prima de risc espanyola, que ha pujat fins als 346 punts.

La banca ha estat el sector que ha donat més suport al selectiu espanyol en la jornada d'avui: la majoria dels seus valors han acabat en números verds. Caixabank ha liderat els guanys, amb una pujada del 2,40%, seguit del Banco Popular, que s'ha anotat un 2,36%. El Santander ha guanyat un 1,21% i el BBVA, un 1,07%.

A l'altra banda, Técnicas Reunidas ha encapçalat els valors que més han caigut aquesta sessió: s'hi ha deixat un -2,28%. El Banc Sabadell és l'únic valor del sector financer que ha baixat, concretament un -2,11%, després d'anunciar una nova ampliació de capital.

Pel que fa als principals mercats europeus, totes han acabat en números vermells: Milà ha baixat el 1,2%, Frankfurt el 0,58%, Londres el 0,46% i Paris el 0,11%.


Més continguts de